Vet du att du har smittats av coronavirus?

Många har coronavirus utan att veta om det. Idag vet vi mer om corona än vad vi gjorde i inledningsskedet. Även barn kan smittas av coronavirus och föra smittan vidare till andra.

Dessutom har det visat sig att djur kan smitta människor. Så enkelt är det. Kanske har din hund corona, om huden pussar dig kan du också få det.

virusskydd

Så kan smittan föras vidare. Du har förvandlats till en smittbärare. Först sa man att influensa och corona var samma sjukdom.

När vi får influensa symtom vet vi att det kan ha rört sig om några dagars inkubationstid då vi är smittsamma. coronavirus kan smitta mycket längre. Den som har en bakteriedödande spray går inte säker för det.

Vad är symtomen då du har smittas av coronavirus?

Fler symtom blir kända varje dag. Många får en torr hosta. Uppvisar du några av dessa symtom så kan du mycket väl vara smittad. Då bör du antingen stanna hemma tills du är symtomfri eller söka hjälp.

Man kan ledas att tro att man har influensa. Det är vanligt med huvudverk. Du kan också bli extremt trött och uppleva att det är svårt att andas. Kan du inte andas så måste du söka hjälp. Man får inte vänta för länge.

Ingen reagerar lika på coronavirus

Det är också viktigt att förstå att vi verkar reagera olika på coronavirus. I USA har man noterat att folk tappar luktsinnet då de blir smittade av viruset. I Sverige verkar vi ha klarat oss ifrån det.

Man vet inte hur man kommer att reagera när man smittas av det nya viruset. En del blir svårt sjuka och upplever det som en otroligt jobbig influensa medan andra kanske bara får lite ont i halsen.

Behöver du testa dig?

Den som har flera coronasymtom kan behöva testa sig. Har du cononavirus kan ett test vara bra. Vårdpersonalen talar om för dig vad du behöver göra.

Det beror på hur din levnadssituation ser ut. Då kan du helt enkelt hålla dig hemma och hålla avstånd till andra. En tid senare är man frisk och då behöver man inte isolera sig längre.

Vatten och vila är det som rekommenderas. Ditt immunförsvar jobbar mot viruset, men du kan skynda på processen genom att äta C-vitamin. Man kan äta några gram C-vitamin per dag.

I USA tar man kolloidalt silver 15 ml morgon och kväll i förebyggande syfte och 15 ml per timme om man smittats. desinfektionsmedel livsmedel I Sverige finns det att köpa men räknas inte som ett kosttillskott längre.

Kolloidalt silver kan användas för att spraya grönsaker och frukt från affären och låta självtorka. coronaviruset dödas om där finns något. Många uppskattar fabrikaten IONplus och Holistic.