Kan du skydda dig mot cononavirus som mot andra bakterier och virus?

Förr förknippade vi namnet corona med grillkvällar, nuförtiden är det någonting helt annat. Allt fler är rädda för att drabbas av viruset.

Flera viktiga samhällsfunktioner slås ut av cononavirus. Till skillnad från vanlig influensa som är smittsam under några dagars tid kan cononaviruset smitta långt innan några symtom ens blir märkbara. Det är fullt möjligt att smitta andra utan att man själv visar några symtom.

Symtomen för cononavirus

Alla personer har olika symtombild. Värk och feber är bara en del av symtomen. Många som har cononavirus upplever hosta och andningsbesvär.

Det räcker inte att kolla om dina grannar har symtom. Corona smittar även utan symtom och det gör det i stort sett omöjligt att skydda sig enbart genom att hålla avstånd från andra som är sjuka.

Vi måste göra vad vi kan för att undvika smitta

Många har börjat att äta C-vitamin för immunförsvarets skull. Den dagliga dosen är mellan 1 – 2 gram. Om du blir smittad kan du öka dosen till 4 – 5 gram.

Kolloidalt silver har blivit populärt i USA. Om de blir smittade så ökar de dosen ännu mer. Du vet väl att du fortfarande kan köpa Kolloidalt Silver i Sverige? Du kan spraya det på grönsaker. Coronaviruset har ingen chans.

Det är känt att coronavirus kan överleva i upp till 72 timmar på vissa ytor. Då kan det hamna lite varsomhelst.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Det är bara vårdpersonal som ska använda ansiktsmask. Det är bara vissa masker som är virustäta. En pandemi som Corona sprids även genom vanliga ansiktsmasker.

Man fortsätter att köpa handsprit mot cononavirus trots att det inte hjälper. Lagret tog slut på några dagar. Vissa bakterier överlever handspriten. Om du vill bekämpa corona så ska du inte välja handspriten.

Då är det bättre att välja andra metoder. Dessutom vill du ha något som är skonsamt mot din hud. Om du använder handdesinfektion med alkohol så kan det torka ut huden. Alkohol torkar ut huden och löser upp allt hudfett och långvarig användning kan ge stora problem.
Många tycker att Smittstopp är en bra katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Glöm inte bort handtvätt. Antibakteriell Handtvål kan du använda för desinfektion varje gång du tvättar händerna. Tvätta händerna under minst 20 sekunder. Barnen måste också följa samma rutiner.

Har du ytdesinfektion hemma?

För att skydda dig mot bakterier och virus måste du även vara noga med ytor som du tar i dagligen. Våra dörrhandtag kan vara verkliga bakteriehärdar.

Du vet väl att du kan spraya bort bakterier och virus? Det kan visa sig vara lika viktigt som att tvätta händerna. Sprayen kan du använda på dina matvaror.

Håll dig lung

Många som har ett dåligt immunförsvar är stressade. Det bör du undvika om du vill skydda dig mot cononavirus och andra bakterier och virus. På så sätt får du ett bra skydd mot virus.