Varför ska jag ha en valphage?

Jag är i bostaden hela tiden och valpen kan deltaga mig?

Detta är en riktigt bra fråga, följ mig medan jag förklarar!

Det korta svaret – en valphage som nyttjas på korrekt sätt, kan vara en livräddare för valpar samt kan oxå ger dig sinnesfrid att kunna att din hundvalp är på ett säkert ställe, när du är upptagen alternativt borta!

hundkoppel

Ett av de långa svaren – och detta kan verka ta vägen lite runt, men läs följande skrift noga – detta är jätteviktigt när man föder upp en liten puppy eller flertal.

Detta är baserat på mina mångåriga erfarenheter samt bakom är oxå några utav de sorgliga historier några andra valpägare har delat med jag under åren.

För att framgångsrikt ta upp en liten hundvalp till en frisk vuxen, måste du avstyra att din puppy får hypoclycemia (lågt blodsocker) så mycket som genomförbart.

Du kanske ej kan avstyra samtliga hypoglykemiska episoder, särskilt om detta är din första valp samt man provar bilda dej skillnaden emellan en liten valp samt en större – men jag tror absolut att det är viktigt att man innehar så få perider med litet blodsockerepisoder som möjligt.

En valphage hjälper dig att uppnå detta.

Om du inte är bekant med hypoglykemi hos valpar, bara för att summera – litet sockret i blodet händer när dina valpars “kaloriintag inte kan hålla jämna steg med sin kaloriförbrukning”.

Dålig kvalitet på mat, de tar för stora tuggor när de äter, alltför distraherade för att inta, för mycket fysisk aktivitet, springer, leker samt studsar överallt istället för att spendera en andel av sin dag i en valphage i närheten av dig, inte nog rast och sömn, mycket av kinkighet alternativt gråt för att de är ensamma, frossa när det är kyligt alternativt flåsande när det är varmt – allt raderar välbehövlig kolhydrater från den lilla anatomin.

Ditt jobb under de första månaderna är att se till att frågor som dessa inte blir till ett litet antal problem alls.

Detta är en utav anledningarna till att valpar inte är lämpliga allmän, samt hurså det är viktigt att man söker dej den tid du är gärna att investera, och den vård och handledning du är villig att ge din hundvalp var dag av ditt liv!

Före man gör beslutet att handla eller ta till ditt hushåll en!

Så nu att replikera din fråga oerfaren – varför ska man en valphage eller liknande fristad för din puppy?

Alldenstund en valphage skänker allt det nödvändig ovan:

En säker plats, vari din lilla puppy kan vara säker även utan tillsyn.

Obunden från skador och olyckor, samt där det ej kommer att hamna i trånga utrymmen där den inte borde vara i, när du ej ser.

Små valpar passar in i de minsta utrymmen man kan fundera sej – samtliga skrymslen och vrår du tror att de ej kunde anlända in – gissa åter – de kan samt ges de chans, kommer de!

I en valphage kan valpen vara var man än är, när du tillverkar dina vanliga sysslor samt ännu vara i en bestämd miljö.

Man kan famna, kela samt tycka mycket om den, man vill blott ej chansa att man trampar på den, springer ut alternativt gömmer sig.

Samt förresten – valpar vet aldrig själva när de ska sluta i god tid!

Valpar kan leka tills de somnar, glömmer att konsumera eller inmundiga, samt sedan krascha en timma alternativt två efteråt.

En puppy kan hänga och vara med dig – bara ej hela dagarna.

Tills valpen är någonstans i 6-7 månader intervallet, borde man behandla det som en mänskligt spädbarn med måltider schema / rast / kinesa perioder, samt sedan det att den nått den åldern – skall du ännu behandla det med stor hänsyn när det innefattar storleksbegränsningar, energi nivåer samt säkerhet.

Detta var lite kort om varför man behöver en valphage till din nya familjemedlem, men det är flera flera anledningar hurså det är bra med en bastant valphage, bland andra när man vill att din valp alltid skall känna sej trygg samt när du ska träna din puppy att bliva rumsren – men det är att annat avsnitt.