Rengöring och desinfektion av valphage

Även om om man inhandlat en använd valphage i behov av en bra rengöring, alternativt det är dags att rengöra din nyinköpta så blir det ett fall utav av skrubbning, men nyare valphagar är mestadels väldigt enkelt att rengöra och desinficera.

Vi får antagligen önskar att du köpt en valphage med kraftigt plastgolv och inget annat eftersom de är lättare att hålla rena och desinficera.

Att feja dessa är mycket enkel – plocka ut samtliga leksaker och andra lösa föremål, dammsug ut matrester samt tidningsbitar alternativt om du brukat pudra och glöm ej att dammsuga på kanterna.

Torka golvskivan med en fuktig svamp alternativt några våtservetter baby.

Skaka ut, alternativt dammsug, tvätta samt byt sängkläder.

En alternativt två gånger i veckan är allt som krävs för en ordentlig hundvalp, som funkar bra med sin potträning.

Man bör rensa ut kiss och bajs dagligen från lådan samt kassera det.

När man nyttjar strö utav en god kvalitet [läs om potträning i enskild kommentar för mer information] kan du bara rensa ut hela innehållet en gång var 10-14 dagar – lite beroende på storleken på valpen och lådan.

Absolut om du nyttjar ark under träningen eller annat material, behöver man tömma dessa dagligen eller flera gånger om dagen, om det krävs.

Om man innehar köpt en begagnad valphage där den förutvarande ägarens valp eller valpar har kraftig tassavtryck med torkat dynga så behöver den rengöras och om vädret medger, före du bär in den tvätta utav den med hjälp av en trädgårdsslang.

En bäst spolning får vanligtvis bort den värsta smutsen, spraya med en lösning av blekmedel och diskmedel om det är en rostskyddad valphage annars begagnad bara tvättmedel om det är en tygklädd inhägnad.

Låt skummet sitta och avvika i lite och vid behov ta en svamp alternativt skurborste till assistans.

Skölj utav redigt, vänd opp och minska på valphagen för att dropptorka.

På en tygklädd hage kanske man önskar använda ett desinfektionsmedel, spruta med Lysol aerosol, som allmänt ej bleker och förstör tyget.

Färdigt!

Tar allt som allt 5 minuter, kanske 10 minuter för en riktigt besudlad.

Om det är möjligt melodi allt lufttorka i solen under en timme alternativt så – solljus är en naturlig bakterie / virus mördare och de luktar bra därefter samt är beredd att nyttjas så inom kort det är torrt.

För att vara säker ska du behandla samtliga begagnade lekhagar eller en som innehar förvarats alternativt inte används på ett tag med mer grundlig rengöring samt desinfektionsmedel.

Du önskar ej exponera din nya lilla puppy för okända bakterier, mikroorganismer eller övervintrande insekter samt spindlar.

Jag föreslår att du tillverkar en djupgående rengöring som procedur minst en gång varannan var tredje vecka, ehuru valpen fungerar tillverkar bra med potträning och stå sig sin plats rätt så ren.

Detta kommer att försäkra dej bland annat att man inte får mögel problem som utvecklas eller bakterier byggs upp därför vattenspill, tappade foderbitar, mat alternativt avfall som hamnar i skrymslen och vrår.

Plus att det håller din valphage att lukta gott det ser snyggt samt rent ut.

Vi handlar ej våra valphagar begagnade utan innehar hittat jättebra och mycket flexibla till bra kostnad därjämte på www.allt-fraktfritt.com