Finn en effektiv dragsele hund

En dragsele hund är ett hjälpmedel som används när hunden ska dra i något som exempelvis en pulka.

Dragsele hund

Dragsele hund kommer i diverse designer. Det är en utrustning för hundar som liknar den sele hästar brukar ha. Det finns skilda dragselar för diverse utförande som hunden ska genomföra, som till exempel att dra en släde efter sig eller när den ska vara till hjälp till en funktionshindrad person.

Slädhundstävlingar

En slädhundstävling är en hundsport som är oerhört populär i den arktiska regionen av till exempel USA samt Kanada. Under en slädhundstävling är hundar fastkopplade med hjälp av dragsele hund i linor framför en släde. Den som är förare assisterar genom att sparka samt löpa med släden efter hundarna som drar. De som har nått till målet inom den kortaste tiden vinner.

En dragsele hund kopplas vanligtvis till ett hundhalsband. Själva hundhalsbanden går kring hundens hals, medan dragselen sträcker sig kring dens torso. En dragsele hund är byggd på ett sätt som gör den verkningsfull utan att skada hunden när den drar.

Hundkoppel

Utöver en dragsele hund användas också ofta ett hundkoppel när man ska strosa med sin hund. Det är en av de mest nyttjade hundprodukterna ute på marknaden idag. De kommer i skilda storlekar, designer, material och färger, beroende på det syfte man behöver dem för.

Exempelvis finns ett så kallat utställningskoppel som är tunnare än de vanliga kopplen som är tillgängliga, de nyttjas under en hundutställning och kommer i olika material såsom nylon.

Ett av de andra hund koppel som vanligtvis används är till exempel en indragbar hund koppel. Denna typ av hundkoppel brukas när man vill kvickt få sin hund i närheten av sig, om man skulle helt plötsligt möta på en annan hundägare tillsammans med sin hund när man är ute och går. Man kan vid detta tillfälle enkelt rulla in hunden och greppa den intill sig.

Det finns flera olika hundprodukter som en hund behöver såsom ett hundhalsband, hundsele, hundbur, hundleksaker samt en munkorg till hund. Man kan hitta de flesta via sin närmaste hundaffär. Men en hundshop online har ytterligare alternativ att erbjuda en hundägare. Man kan selektera bland ett stort sortiment av till exempel hundselar som kommer från hela världen.

För att finna en hundshop som erbjuder diverse hundtillbehör på nätet som man söker, kan man bland annat leta via en sökmotor som t.ex. Google och få diverse ex på hundbolag. Det finns många sajter tillgängliga, så man behöver inte oroa sig om man inte har funnit just det hundkoppel eller dragsele hund som man vill verkligen handla.

För de hundägare som letar efter exklusiva hundprylar för sina hundar finns också de hundsajter på nätet som erbjuder en att få en specialdesignad produkt. Man kan personligen t.ex. designa sitt hundhalsband, välja det material som ska användas, färgen samt hur informationen för identifieringen ska stå. En identifiering på halsbandet är ett måste tack vare att hunden kanske kan gå vilse. Med hjälp av informationen på halsbandet som brukar vara t.ex. hundens namn samt adress, kan en person som finner hunden enkelt kontakta ägaren.

Ska du tävla med din hund i exempelvis en draghundssport, bör du redan eftersöka en perfekt dragsele hund.