Så får du ett bättre immunförsvar mot coronavirus!

En pandemi har vänt upp och ner på världen och nu är det många som vill lära sig mer om virusskydd. Sverige valde liksom England en alternativ väg för hantering av smitta och man undvek att tvinga folk in i karantän. Det betyder att svenskar, kanske mer än andra, måste jobba både med bättre immunförsvar och desinfektion mot coronavirus.

Det finns steg du kan ta för att döda coronavirus

Det är svårt att undvika möten med coronaviruset eftersom det sprids så otroligt enkelt. De flesta kan vara sjuka. Barn som går i skolan kan verka helt friska men de går omkring och smittar andra med viruset.

Om du vill undvika coronavirus måste du tänka till. Du behöver se till att jobba med handdesinfektion såväl som med ytdesinfektion. Det räcker oftast med att köpa en bra handtvål.

Använd inte handsprit för det finns hundratals virus den inte kan döda. Några av våra vanligaste sjukdomar överlever handspriten. Handsprit kan snarare öka din utsatthet mot virus, detta då handspriten dödar det skyddande lagret som finns i huden.

Då är du ett lätt byte för olika infektionssjukdomar och du riskerar även att få det nya coronaviruset. Alkoholfri katjonisk handdesinfektion är en bättre lösning.

Oftast räcker det med en bakteriedödande tvål. Alla i hushållet måste följa samma renhållningsrutiner om det ska vara effektivt. Var ett föredöme i jakten på ett bra virusskydd. Det är viktigt att köpa rätt tvål. Det finns andra alternativ om du vill döda coronavirus!

Då är det bättre om du försöker att få ett bättre immunförsvar mot coronavirus.

Det går faktiskt att göra en hel del med immunförsvaret. Det är viktigt att försöka att hålla sig lung i krissituationer. Det är allmänt känt att stress och nedstämdhet kan ha en dålig inverkan på vårt immunförsvar.

Försök att tänka positivt och lyssna inte på alla domedagsprofeter, då kan du få ett bättre immunförsvar. Det är viktigt att äta rätt. Det kan du göra för att fortsätta att vara frisk.

Vitamin C är viktigt. Det är lätt att vara efterklok, oftast kommer man på att man skulle ha tagit vitaminen för sent. Ester-C tabletterna är de bästa men man köper pulver som askorbinsyra för 1/10 av priset. Bättre immunförsvar hjälper mot fler sjukdomar än bara coronavirus.

Läkare Annika Dahlkvist brukar ofta tipsa om kolloidalt silver 15 ml. Man kan även applicera kolloidalt silver 15 ml i sprayform. Många väljer att använda IONplus.

Du kan göra rent på ytor med antibakteriell ytdesinfektion

Det är även ett bra medel mot bakterier. Du kan köpa en antibakteriell spray som du använder på alla ytor hemma. Du kan ta med dig sprayen överallt.

Coronavirus verkar gilla plast, då viruset kan överleva under flera dagar på ytor av plast. En del väljer att sätta alla saker som kommer utifrån i karantän under tre dagar. Om du har tillgång till en bakteriedödande spray så kan du börja behandla direkt.

Om du följer alla hygienrutiner så är du på rätt väg. Desinfektion info Om du arbetar aktivt för att få ett bättre immunförsvar så kan coronaviruset få svårt att smitta dig. Du behöver inte låsa in dig till jul för att vara trygg!

Det är svårt att hitta läkemedel och handdesinfektion i dessa tider. Det kan vara mycket svårt att få tag på ytdesinfektion eller andra rengöringsmedel. E-handlare är prisade i dessa tider.se och köpapris.se.