Du vet väl att coronaviruset är en pandemi?

Ryssland var inte vår fiende ändå. Många har redan dött i den nya pandemi. Coronavirus finns överallt. Du kan förbereda dig redan nu.

Med ett starkt immunförsvar står du väl rustat mot sjukdomar och virus. Bästa tabletten heter Ester-C men är dyr. Enklare och 10 ggr billigare är att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver och lösa ett kryddmått (1 gram) i lite kaffe eller annan vätska.

En pandemi kräver extra god handhygien

Handkontakt är en orsak till att sjukdomar sprids. Vi glömmer att vi rör ansiktet. Coronavirus sprids lätt utan att vi tänker på det.

Smittstopp

Använd inte vilken tvål som helst under en pandemi. Många tror att handsprit skyddar mot virus som corona men så är det inte. Det är ingen ide att du köper handsprit!

Handspriten dödar inte alla virus. Handsprit tvättar loss allt fett från händerna och dödar alla de bakterier som finns på huden och skyddar oss mot virus.
När du spritat händerna har det naturliga skyddet försvunnit och du kan bli angripen av bakterier och virus. Händerna är inte rena bara för att du använt handsprit. Om ditt immunförsvar redan är nedsatt när du får coronaviruset kan din sjukdom bli mycket värre.

Du kan få sår om du använder handsprit under en längre tid. Då ska du istället prova så kallad katjonisk handdesinfektion som Smittstopp eller Forte.

Många uppskattar även en bakteriedödande handtvätt. En antibakteriell tvål är effektivare mot bakterier än en vanlig tvål. Prova gärna att använda en antiseptisk tvål.

Just nu är det lång leveranstid på de flesta varor, men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta hemma för leverans.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Undvik kontakt

Det råder särskilda omständigheter just nu, och alla måste ta hänsyn till denna pandemi. Vi måste försöka att hålla smittan nere.

Ju fler som begränsar social samvaro, ju snabbare kan pandemiN försvinna från vår värld. Desinfektion info Det har vi sett från andra delar av världen.

Man kan inte gärna ha fest under en pandemi. Coronavirus är ett luftburet virus. Det är möjligt att man smittar även om man är symtomfri.

Du vet väl att du kan desinficera ytor

Det är klokt att inhandla medel för ytdesinfektion. En bakteriedödande spray kan användas nästan överallt. Om du har vanan innen så kan du hantera en pandemi på ett bättre sätt.

Se till att det som du beställer hem inte för någon smitta med sig. Coronaviruset överlever länge på plastade ytor. Det är svårt att veta vem som rört varan innan du köpte den.

Gör matinköp mer sällan!

Många förbereder sig för en pandemi på det sättet. Om du handlar ofta så kan du ha oturen att möta någon som har coronavirus. Därför tycker vissa att det är bättre att storhandla. Helst med engångshandskar mellan dig och kundvagnen.

När du går och handlar är det också klokt att bära handskar. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen och använda den i bilen när du kör hem från affären. Oftast får du ett bättre resultat på det viset än om du använder vanlig handsprit.